Overslaan en naar de inhoud gaan

Onderwijs

In mijn lessen combineer ik techniek met creativiteit. Kinderen vinden het geweldig om iets te maken, dat ook nog ‘werkt’. Ik geef ze daarbij veel ruimte voor hun eigen creativiteit en stimuleer het ‘out of the box’-denken. Laat ze kennismaken met verschillende materialen en gereedschappen. Even geen computer of tablet, maar bijvoorbeeld timmeren met echte spijkers en hamers. Terug naar de basis en ontdekken wat je zelf kunt maken met je handen en je hoofd. 

Tijdens sommige lessen staat het kennismaken met nieuwe vaardigheden, technieken, materialen en gereedschappen centraal. De leerlingen maken in zon les allemaal ongeveer hetzelfde product. Hetgeen ze tijdens zon les geleerd hebben, kunnen ze later toepassen in een andere situatie. Daarnaast leg ik in andere lessen juist de nadruk op het zelf ontwerpen, creatieve oplossingen bedenken voor problemen en samenwerken. Kijk hier voor fotos/voorbeelden van mijn lessen.

Het is mooi om te zien hoe enthousiast kinderen van deze lessen worden. Ze zijn zo trots op het eindresultaat! 

Mocht je interesse hebben in mijn lessen, dan kom ik graag kennismaken en meer vertellen over mijn aanpak en de mogelijkheden. Als je hier een bericht verstuurt, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

Cardboard challenge  Klik op de foto voor meer voorbeelden